Ziua 1: Ne întâlnim la aeroport, în București, pentru a lua avionul spre Kathmandu (pentru un alt aeroport, vă rugăm să luați legătura cu noi).
Ziua 2: Aterizăm în Kathmandu și, în drum spre hotel, ne oprim la Biroul de Imigrări să depunem actele pentru permisul de trekking în jurul Manaslu. După ce ne odihnim putin, facem o plimbare prin oraș. Pentru cei ce vor fi la primul contact cu această parte a lumii, orașul va părea fascinant. Seara facem briefingul si pregătim bagajele pentru calatoria propriu- zisă.
Ziua 3: Kathmandu (1350) - Soti-Khola (600).
După micul dejun ne așteaptă transferul la punctul de start al circuitului: Soti-Khola. Drumul nou durează în jur de 10 ore, inclusiv cu pauzele de odihnă și de masă. Este un traseu foarte pitoresc ce nu ne va permite să ne dezlipim de geamurile mașinii.
Ziua 4: Soti-Khola (600) - Machhakholagon (840)
De aici începe traseul nostru, în adevaratul sens al cuvântului: cu rucsacurile în spate traversăm păduri și câmpuri de orez, râuri și cătune răsfirate. Satele împrăștiate pe văile din jurul acestui drum arată ca niște jucării, iar multitudinea de pâraie se unesc pentru a forma râuri, întrerupte de cascade. Nu vom rata ocazia să ne bălăcim în aceste cascade. Urcăm până la o altitudine de 1500 de metri deasupra nivelului mării.
Ziua 5: Machhakholagon (840) - Jagat (1330).
Ne așteaptă un traseu de 8 – 9 ore, în care părăsim drumul nou și urcăm treptat pe poteca clasică. Trecem prin văi tot mai abrupte, iar în drumul nostru întâlnim așezări mici, în care timpul pare că s-a oprit în loc. Vom traversa multe râulețe, în apa cărora ne putem răcori, vom savura aerul, apa și liniștea neatinsă de civilizație.
Ziua 6: Jagat (1330) - Paulin (1550) - Deng (1860).
Jagat este o localitate frumoasă, aproape de Tibet, la ieșirea dintr-un defileu îngust și adânc, care nu este atât de ușor de ocolit. Pe vremuri, aici exista un post vamal. Există si acum un post, unde se verifică permisele pentru accesul în zona restricționată și pentru vizitele în Parcul Național Manaslu. După Jagat încep să se deschidă orizonturile vaste, apărând și primele vârfuri de peste 7000 m, acoperite cu zăpadă, ce aparțin masivului Shringi Himal. În această zonă vom traversa Creasta Principala Himalayană – o linie imaginară ce unește principalele vârfuri.
Ziua 7: Deng (1860) - Prok (2360).
Ne așteaptă o zi mai ușoară, cu multe obiective de vizitat. La scurt timp după Deng, se deschide o priveliște spectaculoasă spre Kutang – cândva un regat semiindependent, care și acum păstrează un farmec aparte. Aici devin vizibile semnele unei alte culturi, hotarul Tibetului aflându-se la numai 10 km distanță. După masă ajungem la Prok, un oras ascuns traseului principal al circuitului. Devierea făcută de noi merita pe deplin efortul. Zona este spectaculoasă din toate punctele de vedere. Spre seară vizităm mănăstirile budhiste Chamku și Pari Mahal, în jurul cărora se intind lanuri de grâu.
Ziua 8: Prok (2360) — Lho (3020).
Prima parte a traseului trece printr-o pădure de brazi uriași – vom fi ca într-un basm. Tot în prima parte a treseului ne vom opri în Namrung, unde ne aşteaptă o cafea cu chifle, cheesecake, sau tiramisu. Nu departe creşte o cătină atât de groasă încât este nevoie de doi oameni să o cuprindă. Este greu de imaginat în ce secole i-au încolţit rădăcinile! După Namrung, pădurea se rărește și deschide imaginea peisajelor impresionante.
Peste două ore facem o mică deviere pe un defileu, pentru a vedea mai bine vecinul lui Manaslu - muntele Himalchuli (7893 m) și pentru a vizita mănăstirea Hinanne din satul cu același nume.
După câțiva kilometri, aproape de revenirea pe traseul nostru principal, pe partea dreaptă va apărea însuși Manaslu. Din pitorescul sat Lho, vom vedea al optulea vârf al planetei, în toată splendoarea sa. Pe fundalul său, Mănăstirea Ribum, împodobită cu culori proaspete, arată spectaculos.
Ziua 9: Lo (3020) - Shyala (3510).
Este o zi de odihnă. Ședință foto, mic dejun, excursie la mănăstirea Ribum, apoi cea mai scurtă trecere către cel mai spectaculos punct de belvedere din satul Shyala. Cazare într-o pensiune, a cărei terasă oferă o priveliște ce poate fi invidiată și de către cele mai luxoase hotele din lume!
Urmează un prânz „la pachet”. Mergem la un picnic lângă un pârâu limpede, ce curge printr-o poiană frumoasă. Bucatele comandate vor fi aduse de porteri. După ce mancam și lenevim un pic, plecăm într-o excursie la mănăstirea Punchanne Pu, ascunsă de ochii curioșilor.