Așadar, a venit timpul excursiilor adevărate de primăvară?
Cele care se întâmplă atunci când nu mai este frig, însă sezonul călduros încă nu a început.
Cele care vor motiva și vor inspira să mergeți din nou și din nou.
Cele care au loc în companii vesele.
Călătoria este potrivită! Va fi o plăcere, fără sporturi extreme și alte dificultăți. Este potrivită pentru începători, pentru cei care visează de mult timp să viziteze munții, dar nu îndrăznesc să încerce, și chiar și pentru părinții cu copii. Adunăm familii întregi și într-o atmosferă călduroasă ne pornim spre o plimbare prin necunoscut și frumos.
În timpul călătoriei vom vizita:
▶ Parcul Național Hășmaș - Cheile Bicazului, zonă special protejată, situată în România, Carpații Orientali;
▶ Complexul de stânci Moara Dracului, inspresionând prin monumentalitate sa, precum și puntea de observație La Pinda, de unde se deschide o priveliște foarte frumoasă;
▶ Vom săvârși o adevărată escaladare montană, urcând pe vârful Hășmaș (1792 m), de unde ne putem bucura de priveliștile munților din apropiere și văilor largi;
▶ Stânca și cabana Piatra Singuratică este unul dintre cele mai uluitoare locuri din toată Romania.
Călătoria este concepută pentru un ritm moderat cu posibilitatea de a face opriri frecvente. Garantăm emoții pozitive pentru toată lumea, tineri și bătrâni ;)
PROGRAM
✔ Ziua 1, vineri: pornire din Chișinău, orele 23:00, magazinul X-style (bul. G. Vieru 27).
✔ Ziua 2, sâmbătă: dis-de-dimineață ajungem la Lacul Roșu. Astăzi vom trece prin masivul pitoresc Hașmaș, vom vedea astfel de vârfuri precum Medies (1504), Ciofrotca (1607), Piatra Roșie. Pe drum vom urca pe cel mai înalt punct al masivului - Muntele Hașmașul Mare (1792). Spre seară vom merge la cel mai interesant și neobișnuit obiect al drumeției noastre - stânca Piatra Singuratică cu o cabană care are același nume, aflată în vârful ei.
Cină, odihnă după o zi încărcată.
✔ Ziua 3, duminică: Astăzi trebuie să mergem pe un alt traseu printr-o pădure pitorească. Mai aproape de prânz vom reveni la Lacul Roșu. Acest lac natural din Carpații Orientali este unul dintre cele mai remarcabile din întreaga Românie. Lacul s-a format în 1837 ca urmare a ploilor abundente și a unei prăbușiri puternice de stânci care au blocat un pârâu de munte, formând un fel de baraj. Are forma literei „G”, o adâncime de 10,5 metri și o coastă de 2830 de metri.
După prânz plecăm spre Chișinău, pe drum vizităm un defileu pitoresc Cheile Bicazului. Sosireaestimată în Chișinău, duminică, în jurul miezului nopții.