În vremea frumoasă a toamnei de aur, invităm toți pasionații de odihnă activă la o adevărată aventură montană în cel mai înalt masiv al României - Făgărașul, cu urcarea a 2 vârfuri deodată peste 2500 m. Pe lângă ascensiune, vom urca și pe unul dintre cele mai frumoase trasee de trekking din România - Canionul Valea lui Stan.
Ce ne așteaptă în această călătorie?
✔ 2 dintre cele mai înalte vârfuri ale Munților Făgăraș, printre care
al cincilea ca înălțime din România este orașul Lespezi (2517 m), precum și orașul Cornul Călțunului (2510 m, al șaselea ca înălțime);
✔ Canionul Valea lui Stan este un loc de o frumusete unicală și unul dintre puținele canioane din România, deschis pentru trecere fără echipament special. Valea lui Stan este cel mai lung canion din România. Trecerea sa este potrivită atât pentru iubitorii de adrenalină, cât și pentru cei care le sunt aproape sufletului drumețiile în munți.
✔ Lacul Vidraru, situat într-un cadru frumos de munți abrupți;
✔ Și multe altele!
Ziua 1, vineri: pornirea din Chișinău, orele 19:00, magazinul X-style (bul. G. Vieru 27)
Ziua 2, Sâmbătă
Dimineața ajungem în Transfăgărășan șii urcăm cu mașina la o altitudine de aproximativ 1200 m. Munții ne vor înconjura din toate părțile, ne vom afla în inima masivului Făgăraș. Cafea fierbinte, micul dejun, training înainte de a pleca pe traseu. Pe la ora 9 pornim spre urcare cu rucsacuri ușoare (luăm cu noi doar apă, gustări și haine călduroase). Mai întâi vom trece prin pădure, apoi va începe o ascensiune mai abruptă și mai dificilă. Mai aproape de prânz, vom ieși pe creastă, de unde vom avea o panoramă de o frumusețe incredibilă către vârfurile celui mai înalt masiv din România! Și aici este vârful Lespezului: aici ne vom opri cu siguranță pentru a ne bucura de priveliști și a face o scurtă ședință foto. Dar aceasta nu este tot: trebuie să trecem printr-o creastă stâncoasă și să ajungem la un alt vârf, fiind unul dintre cele mai înalte vârfuri din România - Cornul Călțunului (2510 m). Începem coborârea pe un alt traseu: prin șaua Lespezului: un nou traseu înseamnă noi peisaje și impresii;) Spre seară ajungem la Transfăgărășan și ne cazăm în hotel. Vom petrece seara luând o cină comună, împărtășindu-ne cu emoțiile și impresiile din excursiei.
Caracteristicile traseului din prima zi:
✔ Durata: 8-9 ore
✔ Lungime: 10 km
✔ Diferență de cotă: +1300/-1300 m
Ziua 3, Duminică
Vom lua micul dejun în hotel și ne vom pregăti pentru un alt itinerar interesant care ne așteaptă în această zi. Canionul Valea lui Stan este considerat unul dintre cele mai pitorești itinerare de trekking din România. Aceasta este o lume a munților, a cascadelor, a stâncilor abrupte, uimitoare prin frumusețe și atmosferă, iar urcarea pe scări și brațe metalice va deveni o aventură separată, cu o doză sănătoasă de adrenalină :) Cuvintele sunt de prisos, mai bine uitați-vă la reportajul și fotografia unuia dintre ghizii noștri despre trecerea canionului: https://bit.ly/2ZmenBW
Vă asigurăm că acest loc va deveni unul dintre cele mai de neuitat experiențe din România muntoasă!
După ce trecem de canion, ieșim prin pădure spre Lacul Vidraru și autostrada Transfăgărășan, unde ne va aștepta o mașină. Luăm prânzul în unul dintre restaurantele locale și sărbătorim aventura noastră. Plecăm spre casă, sosire la Chișinău luni seara.
Caracteristicile itinerarului din a 2-a zi:
✔ Durata: 4-5 ore
✔ Lungime: 9 km
✔ Diferență de cotă: +930/-930 m